menu Meny

Fjellsports filtrering for bærekraft

Det grønne bladet

Hva er det som inkluderes i filtret "Bærekraft" på Fjellsport

Vi i Fjellsport.no har fokus på miljø og bærekraft, å vi ønsker å gjøre det mulig for deg som kunde å enkelt finne og filtrere ut produkter som oppfyller et eller flere av oss utvalgte bærekraft kriterier. Om et produkt har miljømerking og sertifiseringer, skriver vi om det i våre produkttekster, men i en jungel av betegnelser og tekniske termer kan det være lett å gå seg vill.
Vi har derfor laget en enkel liste over de bærekraftmerkinger som vi velger at vise frem med filtret for bærekraft på våre kategorisider, og under tilleggsinformasjon inne på produktene. Rundt omkring i vår butikk vil du finne kategorier som har filtret "Bærekraft" som viser at en eller flere produktet har en eller flere av de sertifieringer eller kriterier som er listet opp under. I tillegg har vi samlet alle de produkter som oppfyller kriteriene på en side, for at gjøre det enklere for deg at finne de.

1% for the Planet

ANNENTEKSTINNHER

BCI - Better Cotton Initative

ANNENTEKSTINNHER

Bluesign®

Miljømerket for bærekraftig produksjon av tekstiler, med strenge krav til bruk av kjemikalier og utslipp i hele produksjonskjeden. Bluesign®-merkingen krever forståelse av kjemikaliene som brukes i tekstilindustrien. Mange produsenter har valgt serier og kolleksjoner som bærer merkevaren Bluesign®.

Bra miljøval

ANNENTEKSTINNHER

Climate Neutral Certified

ANNENTEKSTINNHER

Debio Ø-merket

ANNENTEKSTINNHER

EU Ecolabel

ANNENTEKSTINNHER

Fairtrade

ANNENTEKSTINNHER

Flyfri

ANNENTEKSTINNHER

FSC - Forest Stewardship Council

ANNENTEKSTINNHER

GOTS - Global Organic Textile Standard

Bare tekstiler som inneholder minst 70% økologiske fibre kan være GOTS-sertifisert. Alle kjemiske tilsetningsstoffer eller lignende, sånn som fargestoffer og andre hjelpestoffer som brukes, må oppfylle visse miljø- og toksikologiske kriterier. Valget av tilbehør er begrenset i henhold til økologiske aspekter.

Et funksjonelt renseanlegg er obligatorisk for alle våtbehandlingsenheter, og alle ledd som er involvert i disse prosessene, må oppfylle GOTS-kriterier. De viktigste kriteriene for GOTS, dets kvalitetssikringssystem og prinsippene for gjennomgang og revisjon.

GRS - Global Recycle Standard

ANNENTEKSTINNHER

Inneholder resirkulerte materialer

ANNENTEKSTINNHER

KRAV

ANNENTEKSTINNHER

LWG - Leather Working Group

ANNENTEKSTINNHER

OEKO-Tex

ANNENTEKSTINNHER

PFAS fri DWR behandling

Har du lagt merke til hvordan vannperlene på en skalljakke renner lett på overlaten? Det er impregneringen som gjør det. De mest holdbare og effektive overflatebehandlingene inneholder perfluorerte stoffer (PFC etter engelske perfluorerte kjemikalier), også kalt fluorcarbons. Mange produsenter har jobbet for å fase ut disse kjemikaliene - for eksempel å bytte til fluorkarbonfri impregnering til vanntette plagg. I tillegg til vanntette regn- og skallklær, gjelder det også telt og ryggsekker.

Om du trenger å impregnere plagget på nytt med en fluorkarbonfri behandling, gjør du dette etter omtrent annenhver vask. At impregnering må fornyes noe oftere er et rimelig kompromiss, med kunnskapen om at vi ikke sprer giftstoffer i naturen. Fluorkarbonfri behandling kommer i varianter som du vasker inn i plagget eller som du sprayer på overflaten.

RDS - Responsible Down Standard

ANNENTEKSTINNHER

RE Down

ANNENTEKSTINNHER

RMS - Responsible Mohair Standard

ANNENTEKSTINNHER

RWS - Responsible Wool Standard

ANNENTEKSTINNHER

SpinDye / Dope Dye / Solution Dye / e.dye

Fargemetoden er først og fremst farging av polyester og resirkulert polyester. En banebrytende og bærekraftig teknologi, snart en ny industristandard. Siden fargen er blandet med materialet i begynnelsen av prosessen, er tekstilenes holdbarhet og fargefasthet langt bedre enn tradisjonelle tekstiler.

Et viktig faktum å merke seg er at alle tekstilene er laget av en enkelt kilde av garn og tråd, som er eksepsjonell ressurseffektivitet og produserer veldig lite avfall, og hvert lite stykke materiale blir brukt i prosessen. Den eksakte vitenskapen om SpinDye® Color System eliminerer behovet for prøving og feiling, noe som garanterer perfekte resultater hver gang.

Svanen / Swan Label

ANNENTEKSTINNHER

Lukk
1000,- igjen til fri frakt!
0 av 1000